Naar hoofdinhoud
/ Activiteiten / Escape rooms Utrecht / De Verzetsgroep

Escape room
De verzetsgroep

Escaperoom

De Verzetsgroep

2-8 spelers
60 minuten
24,50 p.p.

Escape Room De Verzetsgroep

Het einde van de Tweede Wereldoorlog nadert; het is 1945 en Jacoba van Tongeren (leidster van Verzetsgroep 2000 en verantwoordelijk voor ongeveer 2500 onderduikers) krijgt bericht dat de vijand het hoofdkwartier van de verzetsgroep zijn binnengevallen. Op het hoofdkwartier ligt naast de gehele administratie ook de belangrijke coderingsmethode die wordt gebruikt door de leden van de verzetsgroep. Hiermee kunnen zij berichten versleutelen en hun identiteit geheim houden. Hoe moet het nu verder met alle waardevolle informatie die op het hoofdkwartier ligt? Mocht de vijand deze coderingsmethode in handen krijgen dan is de verzetsgroep ontmaskerd!

Nadat Jacoba naar het hoofdkwartier is gesneld kijkt ze op een afstandje toe hoe de vijand in en uit lopen met de administratie. Op een gegeven moment verlaten de officieren het huis en niet veel later volgen de overgebleven soldaten. Het huis is onbewaakt, dit is hét moment om naar binnen te gaan. Duizenden onderduikers en verzetshelden zijn in gevaar, aan jou de taak om de coderingsmethode het huis uit te krijgen voordat de vijand terugkeert.

Goed om te weten

  • 2 – 8 spelers
  • Je betaalt voor minimaal 4 personen
  • Vanaf 16 jaar, ook geschikt voor gezinnen.
  • 24,50 p.p.
  • 60 minuten speeltijd
  • Nederlands en Engels

Wat onze gasten zeggen

Jolanda
Read More
Erg leuke escaperoom gedaan hier. Wij hadden de Verzets-kamer, die voor ons als beginnelingen redelijk te doen viel. Goede uitleg en intro, leuke puzzels en de kamer zag er goed uit, helemaal in thema. We hebben het net niet gehaald, volgende keer beter. Heel klein verbeterpuntje: de tosti die we besteld hadden, was vergeten en kwam vrij kort voordat we de kamer in konden pas op tafel.
Sietske
Read More
Twee verschillende kamers die beiden uitdagend zijn om te spelen. Het Verzet brengt je in de sfeer van een historische gebeurtenis, The diamond Heist is rauwer, moeilijker en vraagt om meer creatief oplossingsvermogen. Super leuke ervaring!
Ward
Read More
Eerder dit jaar samen met mijn familie in de escape room met het thema WW2 geweest. Erg leuk! Een unieke escape room met uitdagende puzzels. Ik kan het iedereen aanraden, wij gaan zeker nog een keer terug. Dan proberen we de andere kamers 😄
Mia
Read More
Last week we played the Resistance Group. You are the resistance against the germans in the second world war and have to crack a code to be able to communicatie. All the riddles and littles quests were nicely in line with the story and fit together perfectly. The technique of the room was very nice, because everything worked perfectly and we didn't notice it at all!

Bekijk onze andere activiteiten!