19 oktober 2021
Nieuws

NK Axe Throwing in Utrecht en win 1000,-

Bijlwerpen, wie kent het (nog) niet? Dat het leuk is wist je misschien al, maar dat het ook een professionele sport is? Voor de tweede maal wordt het Nederlands Kampioenschap Axe Throwing georganiseerd. Er zijn kwalificatietoernooien in Weert, Rotterdam, Diepenheim, Veghel en uiteraard in Utrecht. Deze kwalificaties werken met een open inschrijving, iedere enthousiaste bijlwerper is uitgenodigd om een gooi te doen naar het kampioenschap. De kwalificaties vinden plaats op zondagmiddag 14 november en inschrijven kan hier voor 20,-p.p.. De beste werpers verdienen daarmee een plekje voor de finale op 21 november in Utrecht. Daar wordt er gestreden om de titel Nederlands Kampioen en de hoofdprijs van 1000,-. Vorig jaar was het een groot succes en werd er verslag gedaan door onder andere Hart van Nederland, FHM, Radio 2 en het AD.

Het toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Brouwerij De Leckere; de leckerste biertjes voor ná het gooien.