Online-escape-room
14 oktober 2020
Geen categorie

Klaar met vervelen? Ga een online Escape Room spelen!

Klaar met vervelen? Ga een online Escape Room spelen!

Update:

Wij hebben onze eigen online escape room gelanceerd: Expeditie Bertken!
In hét coronaproof bedrijfsuitje ontdek je samen met je teamgenoten het mysterie rond Suster Bertken. Zij heeft zich eeuwen geleden ingemetseld in een kleine cel en heeft daar maar liefst 57 jaar gewoond.

Het spel bestaat uit verschillende puzzels, met online en offline elementen die geleverd worden in een doos, samen met een lekker borrelpakket. Reserveer nu Expeditie Bertken als jullie online bedrijfsuitje via de knop hieronder.

Meer informatie over Expeditie Bertken


9 april 2020- Wat een ellendige tijd bevinden we ons nu in. Lange dagen, korte nachten en geen stabiel vooruitzicht op wat de toekomst ons zal brengen. Bijna alles is dicht en een gevoel van verveling begint ons allemaal te bekruipen. Maar niet getreurd, een oplossing is nabij.

De creatievelingen onder ons zitten namelijk niet stil. Zo zijn er al verschillende online Escape Rooms uit de grond gestampt door onze collega-ondernemers. Met een online Escape Room proberen zij de sensatie van het spelen van een echte Escape Room na te bootsen in eigen huis. Stel tripjes naar de gemeentewerf nog even uit en laat het opruimen van je kast nog even links liggen. Verveling wordt verleden tijd met deze online Escape Rooms die je samen met familie en vrienden kan spelen!

Game Master Karlijn Vliex van The Team Building in Utrecht licht een aantal persoonlijke favorieten uit en deelt onderaan een groot overzicht.

Expeditie Bertken

We beginnen met onze eigen online escape room!

In Utrechtse Jacobikerk speelt zich het mysterie van Zuster Bertken af. Zij heeft zich in 1457 ingemetseld in een kleine ruimte in de kerk en heeft daar uiteindelijk 57 jaar gewoond. Waarom ging zij vrijwillig in quarantaine? Het doel van het spel is om op haar sterfdag een ode te brengen aan deze quarantaine-expert.

Het spel bestaat uit een reeks interactieve puzzels, met digitale en analoge elementen die meegeleverd worden in een borrelpakket. Een acteur neemt je mee op expeditie en de begeleiding van onze Game Masters zorgt ervoor dat jij en je collega’s succesvol het einde halen.

Wil je meer informatie over Expeditie Bertken? Klik dan hieronder, mail ons op boekingen@theteambuilding.nl of bel ons op 030 290 17 38

Meer informatie over Expeditie Bertken

De verloren herinnering

Zoals de meesten al weten zijn alle grote evenementen tot 1 september zijn geannuleerd, waaronder ook het vieren van de bevrijding van ons kikkerlandje. Dat is dit jaar extra zuur omdat het precies 75 jaar geleden is dat we bevrijd zijn van Duitse bezetting. Om de bevrijding dit jaar toch nog te eren zijn achttien verschillende Escape Room ondernemers onder de naam Creators United aan de slag gegaan met een online Escape Room, De Verloren Herinnering. Met als thema: de Tweede Wereldoorlog. Je vindt een oude kist op de zolder van je nieuwe huis, aan jou de taak om te achterhalen van wie deze kist is. Het spel biedt drie tot tien(!) uur speelplezier en is gratis te spelen. Ook heel leuk om te doen met vrienden op afstand, deel dan even je scherm (bv. via Skype) met elkaar. Het fijne aan deze online Escape Room was dat er geen tijdsdruk zat achter het oplossen van de puzzels. Dit scheelde, bij mijn gezin in ieder geval, een hoop frustratie en onderlinge strijd.

 

Museum Escape Online

Een ander leuk initiatief is de Museum Escape Online, gemaakt in samenwerking met verschillende musea en Escape Room ondernemers. Musea zijn namelijk, net als onze geliefde Escape Rooms, ook gesloten. Door dit online Escape spel
zijn musea vooralsnog toegankelijk gemaakt voor het publiek. Op deze manier ontsnap je even aan de realiteit van het heden en duik je in het verleden. In het spel, ‘De Vacature’, ga je dan aan de slag als ethische hacker en help je bij de bescherming van het Nederlands erfgoed. Ook deze staat bij mij hoog op het lijstje en ben ik van plan binnenkort te spelen. Dit is toch een leuke en toegankelijke manier voor iedereen om met musea kennis te maken. 

 

The Sanatorium

Een laatste online Escape Room de moeite waard om uit te lichten is The Sanatorium. Een WhatsApp Escape-ervaring van Escape Room Harderwijk. Je volgt avonturiers Tom en David die op onderzoek uitgaan bij een verlaten TBS kliniek midden in een bos, waar ze elkaar ook kwijtraken. Samen met hen ontdek je dat er niet alleen TBS patiënten werden behandeld in de kliniek… Een zeer spannende game waar stalen zenuwen voor nodig zijn. Bij deze game gebruik je meerdere applicaties (naast WhatsApp) en online apparaten in huis. Ook deze online Escape Room staat hoog op mijn to-do lijstje. Het geeft een namelijk een beetje dezelfde vibe af als The Blair Witch Project, waar ik groot fan van ben. Een meeslepend verhaal met spannend beeldmateriaal, ik heb er in ieder geval al heel veel zin in!

 

Ook niet te missen online escape rooms.

Dat deze vier online Escape Rooms uitgelicht zijn betekent zeker niet dat de anderen minder leuk zijn om te spelen. Iedere online Escape Room biedt namelijk een unieke speelervaring. Het is dus zeker de moeite waard het overzicht hieronder nog eens goed te bekijken. Tip: Bekijk de website!

In willekeurige volgorde vindt je hier andere online initiatieven door onze mede-escaperoom ondernemers. Wij hebben ze dus niet zelf gemaakt maar vonden ze zeker de moeite waard om met jullie te delen.

Escapedemic

Escapedemic draait om het tegengaan van een virus, zeer actueel dus, aan de hand van het oplossen van negen puzzels. Het is tot stand gekomen door samenwerking tussen Escaperoom Locks & Keys (Tilburg) en MakingTomorrow. MakingTomorrow leert hoe je leren en onderwijs op een eigentijdse manier leuk maakt. Ze hebben ondertussen ook al een tweede online Escaperoom gemaakt, Rewind.

The Final Battle

The Final Battle is een online Escape-game die alvast kennis maakt de nieuwste Escape Room van Escaperoom Wageningen. Het speelt zich af in het jaar 2159 waar iedereen één kans krijgt om in het beloofde land (The Promised Land) te komen. Om in het paradijs te komen vinden kwalificaties plaats voor Process #155.

De Familie Groen in Avonturenland

De Familie Groen is een online Escape-spel dat vanaf zes jaar gespeeld kan worden. In het spel helpt de familie Groen bij het heropenen van Avonturenland. Het pretpark is namelijk gesaboteerd waardoor alle attracties het niet meer doen. Een leuk initiatief voor de hele familie van de Baarnse Serious Games Studio, Living Story. Het is bij deze Escaperoom niet de bedoeling te ontsnappen maar om het spel af te maken binnen een uur.

Unsolved Mystery

Unsolved Mystery biedt een unieke escape belevenis over de verdwijning van een jonge vrouw. Het is een samenwerking tussen 3 Escape Rooms; Breakout Room Den Bosch, Escape Room Schagen en Team Trapped (Venlo). Na een succesvol lanceringsweekend kan je dit spel nu ook in je eigen tijd spelen. Er zijn inmiddels twee delen en de derde is onderweg!

WhatsApp Escape-spel

Ook Laser Loods Amersfoort heeft een WhatsApp Escape-spel gemaakt. Het doel van spel het is het vinden van de Gouden Munt van professor Schnitzel. Professor Schnitzel is namelijk vele jaren terug ontslagen en heeft deze waardevolle gouden munt achtergelaten op zijn werkplaats.

Bevrijd Fort Kijkduin

Ook Escape Room Egmond is flink in de weer geweest met het maken van een online Escape Room. Gemaakt in samenwerking met Tazama (Marco van Ammers fotografie) en Fort Kijkduin (Huisduinen). Bij deze online Escape-game moet de directeur van Fort Kijkduin bevrijd worden. Door gebruik te maken van 360 graden foto’s komt Fort Kijkduin op je scherm volledig tot leven.

Questchest

Een Escape-kist met uitdagende Escape Room puzzels voor jong en oud. In deze questchest, Magicae Denarios, uit de Romeinse tijd zitten munten verstopt die gevonden moeten worden aan de hand van spellen met een historisch en educatief tintje. Bij het spelen van dit spel staan ontspanning, educatie en teambuilding centraal. Leuk om te spelen met de hele familie! Hij is op te halen bij Wescape Zoetermeer in Zoetermeer en DelftEscape in Delft.

Save the Pilot

Citygoose organiseert normaal stadsspellen om de geheimen van een grote stad zoals Breda te ontdekken. Nu komen ze ook met een City Escape die je thuis kan spelen. In dit virtuele Escape-spel, Save the Pilot, waan je je in de Tweede Wereldoorlog. Je navigeert een neergestorte piloot veilig Breda uit met behulp van street views, de Escape-box en een app.

The Big Pursuit

Onze zuiderburen hebben ook niet stil gezeten. Belgische Escape Roomeigenaren hebben de handjes ineen gevouwen om gezamenlijk een gratis online ontsnappingsspel te maken. In de Big Pursuit wordt jacht gemaakt op Escape Room hackers. De BEFED (de sectororganisatie van escape Rooms in België) heeft hulp nodig om deze bende op te sporen. Belangrijk hier: think outside of the box. Een leuke bonus is dat bij dit online Escape-spel Escape Room-vouchers te winnen zijn.

Locked-down: The Submarine

In deze live video Escape Room, met 360 graden view, probeer je het mysterie te ontrafelen van de verdwenen onderzeeër. Deze onderzeeër heeft een nucleaire vracht aan boord. Hij moet dus snel gevonden worden voordat het in verkeerde handen valt. De live video Escape Room is ontwikkeld door Locked Amsterdam en biedt een unieke spelbelevenis zonder het huis te hoeven verlaten.

Locktown

Een samenwerking tussen Riddle Room, Epic Escape en Escaping Belgium. Nadere info volgt, hou hun socials in de gaten!

Lockdown

En nog eentje met bijna dezelfde naam, maar toch weer iets heel anders. Twee tot vier uur speelplezier beloven ze je bij e-escaperooms met hun eerste spel Lockdown. Te spelen in een team op afstand en er komen al uitbreidingen aan! Dit spel is gemaakt door Escaperoom Rijswijk en Escaperoom Katwijk.

The Heist Begins

Het online spel van Intothemirror gaat verder waar hun offline escaperoom stopt. Ofja, eigenlijk vindt hij ervoor plaats! Een uurtje spelen en hints kunnen via Facebook gegeven worden.

Het Hoogeboom Mysterie

Bij dit spel van SocialSpel.nl moet je binnen 60 minuten met je team het ‘Mysterie van het Hoogeboom College’ oplossen! Het verhaal gaat over schooldirecteur Hans Dremstijn die zijn ICT-manager, Pieter de Roon kwijt is. Pieter moet de online lessen op het Hoogeboom College faciliteren en zonder hem gaat dit echt niet lukken.

Zelf ook tips?

Heb je er eentje gespeeld en is dat jouw absolute favoriet? Of mist er eentje in het lijstje? Schrijf het in de comments en we voegen jouw review of tip toe! En vergeet ook niet het de makers zelf te vertellen, een donatie te doen waar mogelijk en het verder te delen! #supportyourescaperooms

Toch toe aan een offline spel?

Ja wij kunnen ook niet wachten! Bij The Team Building in Utrecht zijn we druk aan het werk om alvast in te spelen op de nieuwe 1,5-meter werkelijkheid. Creatieve ideeën genoeg, bijvoorbeeld escapen in een hamsterbal? Of elkaar vastketenen aan stokken van 1,5 meter? Grapje natuurlijk…