20 januari 2020
Geen categorie

Paul Kleine wint NK Axe Throwing

Op het Nederlands Kampioenschap Axe Throwing in Veghel is onze eigen Paul Kleine kampioen Axe Throwing geworden! Paul kwam al bij de poule als eerste uit de strijd met 186 punten uit 40 worpen, een gemiddelde van 4,65 punten per worp. Hierna kwamen Jesse Vos (179) en Rens Verstegen met 173 punten. Deze drie werden uiteindelijk ook de beste drie van het eindtoernooi, met Paul als nummer een, Rens als tweede en Jesse als derde.

In de finale gooide Paul uiteindelijk 62 punten, met een loepzuivere killshot in de laatste worp. (Dan raak je zo’n blauwe stip op het bord.) De ontlading was compleet, zoals ook zichtbaar op de foto’s van dit artikel in De Telegraaf: Wij introduceren u: het nieuwe bowlen.

Een mooie foto van de kersverse kampioen vinden we ook bij het Brabants Dagblad: Bijlgooien is als darten met een extra scheut testosteron, leert NK in Veghel.