NK Axe Throwing
3 januari 2020
Nieuws

NK Axe Throwing

Het kampioenschap Axe Throwing: voor het eerst in Nederland

Deze maand vindt de allereerste editie plaats van het Nederlands Kampioenschap Axe Throwing, ook wel bijlwerpen genoemd. Op 12 januari starten de voorrondes waarin jij je plek kan veroveren voor de finale op 19 januari. Je kunt je ook rechtstreeks inschrijven voor de finale.

Axe Throwing vindt zijn oorsprong in Amerika waarbij het zaak is om de bijl met veel techniek en een beetje kracht op het doel te werpen. Deze sport wordt al enkele jaren bekroond met een Amerikaans kampioenschap. Inmiddels is Axe Throwing overgewaaid naar Nederland en vergaart het steeds meer bekendheid.

Vanwege de groeiende belangstelling, besloot Axe Throwing Veghel dat er een heus NK moest komen. Een samenwerking met The Team Building lag voor de hand. Samen organiseren we de eerste landelijke kampioenschappen in bijlwerpen.

“Deelnemers zijn zo enthousiast over de sport, dat we al snel de vraag kregen of er ook een Nederlands kampioenschap in Nederland bestaat. Dat was er nog niet en vandaar dat we contact hebben gezocht met onze collega’s uit Utrecht. Zodoende is het NK Axe Throwing geboren; een unicum in Nederland,” vertelt Roel Kouwenberg, mede-eigenaar Axe Throwing Veghel. Rob Kouwenberg, mede-eigenaar van The Team Building en geen familie van Roel, vult aan: “Normaal komen groepen vrienden of collega’s een uur bijlwerpen. Met deze toernooien gaan we een hele andere dynamiek krijgen op onze banen.”

Binnenkort is Nederland een winnaar rijker en mag er iemand zich een jaar lang Nederlands kampioen Axe Throwing noemen. “We spelen niet alleen voor de eer maar ook voor een goed gevulde prijzenpot van 1.750,00 euro. Het is dus zeker de moeite waard om je in te schrijven,” aldus Roel.

Aanmelden

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op http://www.nkaxethrowing.nl/ of onze eigen pagina over het NK Axe Throwing.

Voorrondes: 12 januari, Axe Throwing Veghel en The Team Building Utrecht
Finale: 19 januari, Axe Throwing Veghel

Naschrift na de voorronde van 12 januari

Het was een toffe middag met 15 enthousiaste werpers. Vier zien we er in elk geval terug in Veghel, en waarschijnlijk nog wel een paar. Het AD was op bezoek om een sfeerimpressie te geven. Het is een erg leuk artikel geworden: "Een beetje stoer met bijlen gooien" tijdens de Utrechtse voorronde van het NK Axe Throwing.

NK Axe Throwing