zomerborrel ern
21 augustus 2019
Nieuws

Eerste zomerborrel

Escape Rooms Nederland en The Team Building organiseerden:

De eerste escape room eigenaren/liefhebbers zomerborrel

Op 19 augustus was het zover: 85 eigenaren van escaperooms en liefhebbers kwamen bijeen in The Team Building in Utrecht. Een mooie gelegenheid om onze nieuwe horeca te testen, en de samenwerking met nieuwe partners.

Na een heerlijke lunch, opende Mike van Hoenselaar (Escape Rooms Nederland) de bijeenkomst. Rob Kouwenberg heette iedereen welkom namens onszelf. Hij refereerde aan de start van Escaperoom Get out of here, vier jaar geleden met Paul Kleine in de kelder van het gebouw. Via Festival De Escapade naar de fusie met The Loophole van Joëlle van der Pol, en de uitbreiding naar The Team Building. Alle rooms en spellen werden beschreven, zodat de aanwezigen een keuze konden maken welke activiteit zij wilden gaan beleven. De traditionele groepsfoto vormde het einde van het officiële gedeelte.

Plezier maken

En toen was het tijd om te gaan spelen. Teams werden gevormd om de escape rooms te spelen: het waargebeurde verhaal van De Verzetsgroep, de diamantroof van The Diamond Heist, en het bloedstollende avontuur in The Maniac.
Een van de verrassingen is altijd VOC-Escape. Een groep van zo’n 16 personen ging dit escape-spel spelen. Bij binnenkomst zie je ze dan even aarzelen: “Is hier een heel uur genoeg te doen?” Om vervolgens compleet op te gaan in het spel en inderdaad een uur lang plezier te beleven.

Bij binnenkomst zie je ze dan even aarzelen: “Is hier een heel uur genoeg te doen?” Om vervolgens compleet op te gaan in het spel en inderdaad een uur lang plezier te beleven.

In vergaderzaal Utrechts Hout werden inzichten in marketing gedeeld door Mike. Er volgde een sessie over bedrijfsplannen door Rik Stapelbroek. Joëlle van der Pol gaf een workshop over Corporate Games. Rob Kouwenberg verzorgde een rondleiding langs de techniek van escape rooms, en Paul Kleine toonde trots onze hal Utrechts Gras, waar de banen voor bijlwerpen werden aangelegd. In de lounge werden voortdurend nieuwe contacten gelegd, en oude banden aangehaald. In een latere ronde werd The Floor is Lava het bruisende strijdperk van een grote groep spelers. Ze leken iedere ronde wel fanatieker te worden. Waren er nou een paar Bajesklanten die elkaar op de korrel namen?

De nieuwe bar, ingericht met hulp van Brouwerij De Leckere, draaide op volle toeren, en het bleef nog lang gezellig. Leuk kennis te hebben gemaakt, en te hebben bijgepraat met jullie!

Bedankt voor jullie komst en wellicht tot volgend jaar!