Naar hoofdinhoud
De plek in Utrecht voor jouw teambuilding, vrijgezellenfeest, kinderfeestje en uitje!

Online escape room op maat

Word ook doeltreffend met jouw teamuitje, onboarding of recruitment event

Work hard, play hard

Spelenderwijs leer je het beste, toont je je ware aard én blijf je betrokken en energiek. Alle ingrediënten die een online escape room op maat kan bieden als aanvulling op de inventieve alternatieve programma’s die organisaties zelf op touw zetten.

Veilig online

Escape rooms worden al sinds jaar en dag ingezet om teams te vermaken en analyseren. 1,5-meter afstand houden kan, maar is lastig. Virtuele escape rooms bieden dezelfde gave ervaring, zonder de veiligheidsrisico’s.

Custom online escape room

Wij maken jouw online escape room helemaal naar wens. De beleving is voor tal van toepassingen in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan:

Onboarding – Recruitment – Awareness – Fund Raising – Assessment – Teamuitje

Een online escape room op maat voor jouw organisatie of merk  heeft flink wat voordelen. Zo bepaal je waar het verhaal over gaat kies je verschillende ruimtes/gebouwen om onderdeel te laten zijn van de escape room. Ook bijvoorbeeld de kernwaarde van de organisatie en uitstraling kunnen worden verwerkt in de online escape room. 

Op deze pagina leggen we je uit wat er allemaal komt kijken bij een online escape room op maat en laten we je enkele voorbeelden zien van organisaties die al zo’n gaaf eigen spel hebben. Bekijk ook hiernaast de making of van onze eigen zeer succesvolle online escape room Expeditie Bertken

Play Video

Unieke 360-approach online escape room

Voor de ontwikkeling van een escape room op maat gebruiken we hoge kwaliteit 360-graden fotografie. Zo brengen we het gebouw tot leven. We creëren daarmee een omgeving waar je online door heen kunt lopen. Een verhaal daagt de speler uit om binnen de tijdsdruk het spel af te ronden. Afhankelijk van jouw doelen bepalen we de groepsgroottes, de game flow en moeilijkheidsgraad. Moeten alleen de besten het halen? Of juist iedereen? Wil je kennis uitvragen? Of inzicht vergaren in samenwerking? Het is allemaal mogelijk met jouw online escape room. Probeer zelf eens rond te lopen en ontdek onze lounge en activiteiten.

Video storybuilding

We hebben de 360-graden beelden, maar zonder video is het spel nog niet compleet. Een escape room werkt eigenlijk net als een film. Neem bijvoorbeeld Mission Impossible, deze films beginnen altijd met een actiescene. Zo zorgt de filmmaker ervoor dat je gelijk goed in de film wordt gezogen. Na verloop van tijd wordt de film wat rustiger, de kijker begint langzaam af te zakken. Op dat moment komt er weer een actiescene om je weer terug in de film te trekken. Zo werkt het ook met een (online) escape room. Door middel van begeleidende video’s creëren we dat de speler betrokken blijft bij het spel. Onze trailer al gezien van Expeditie Bertken? Tip, zet je geluid aan want we gaan door naar het volgende onderdeel audio.

Play Video

Online escape room audio

In de online escape room op maat hebben we 360-graden fotografie en begeleidende videobeelden. Maar video zonder audio is het niet helemaal natuurlijk. Probeer je voor te stellen dat je de trailer van Expeditie Bertken zonder audio hebt gekeken, nee dat wordt het niet inderdaad. Speciaal voor jullie online escape room ontwikkelen we daarom eigen audiotracks, die passen bij het verhaal en jullie organisatie. Misschien hebben jullie wel een super leuk deuntje wat terug kunnen laten komen in de online escape room. Dan missen we nu nog één aspect dat natuurlijk niet kan ontbreken in een escape room. Puzzels! 

Puzzels

Om de online escape room tot een succes te maken moeten er natuurlijk leuke en aansluitende puzzels worden bedacht. Puzzles dienen wat ons betreft aan een aantal eisen te voldoen. Ten eerste moeten ze passen in het verhaal, ze mogen niet te moeilijk of te makkelijk zijn en moeten het succesgevoel oproepen. Dus net genoeg uitdaging hebben om dit te realiseren maar niet te moeilijk zodat de speler gefrustreerd raakt. In thema kunnen we puzzels ontwerpen waarbij samenwerking wordt uitgelokt, door bijvoorbeeld informatie te verdelen over spelers. Het is ook mogelijk om een fysieke puzzel te verwerken in de online escape room.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Zou je willen weten hoe een online escape room voor jouw bedrijf kan werken? Plan dan nu vrijblijvend een demo in. Tijdens de demo laten wij de mogelijkheden zien van de online escape rooms aan de hand van voorbeelden en denken wij mee met jouw wensen en doelen.

Een greep uit onze projecten

Johan Cruijff Arena & SV AjAX

Opgeleverd: Q2 van 2021

Play Video

Gemeente Leeuwarden

Opgeleverd: Q2 van 2021

Wat doe je met het werk geluk binnen de gemeente wanneer er geen fysieke uitjes meer mogelijk zijn. Juist een online escape room over Leeuwarden. De meest bijzonder locaties werden gebruikt, waaronder de bekende Oldehove en de kamer van Burgemeester mr. Sybrand van Haersma Buma. Leeuwarden heeft mede door de ontzettend enthousiaste medewerkers voor dit project een speciaal plekje in ons hart gekregen. 

Play Video

ROC Amsterdam

Opgeleverd: Q1 van 2021

Voor de onboarding van nieuwe medewerkers hebben we een te gekke online onboarding escape room gemaakt. Helemaal in de stijl van ROC Amsterdam. Verschillende locaties werden vast gelegd om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden binnen ROC Amsterdam. 

T-Mobile & FC Utrecht

Opgeleverd: Q1 van 2021

T-Mobile: Voor het sales event van T-Mobile mochten we een fantastische online escape room maken. De escape room is gebaseerd op hun Corporate Story en wordt nu aan alle medewerkers aangeboden als teamuitje. Tevens is er een competitie-element toegevoegd voor de maandwinnaars met de snelste tijden.

FC Utrecht: In Stadion Galgenwaard hebben we een escape room gebouwd voor (o.a.) business club kaarthouders van FC Utrecht. Zij krijgen als missie om diverse FC Utrecht medewerkers te helpen bij het voorbereiden van de wedstrijd. Zo komen spelers op plekken die normaliter niet toegankelijk zijn: de control room, steward home en bijvoorbeeld de kleedkamers. 

Play Video

KPMG

Opgeleverd: Q3 2020

Voor KPMG hebben we een gave online escape room opgeleverd met maar liefst 6 digitale ruimtes, verborgen deuren en eindigden de spelers met een fles thuis gestuurde champagne die zij konden openen. De opdrachtgevers binnen Learning & Development omschreven de samenwerking als volgt:

Play Video

"Wat hebben jullie't waanzinnig gedaan! Alles werkte super. Bedankt voor de inzet en samenwerking.

- KPMG

Droom niet langer van jouw eigen online escape room!